Monika & Gornics kennel

Monika och Gornics kennel:

Full fart för Chica att hämta och lämna ringar på arbete

~

Vem är Monika?

• Jag är en kvinna med mångårig hundvana. Jag är funktionsnedsatt och sitter i rullstol, jag vet vilken otroligt viktig roll hunden har för oss människor och den glädje, närhet och hjälp de delar med sig av.

• De raser jag har idag är tre perro de agua español, PDAE, (Spanska vattenhundar) och en Basset Hound.

• Genom åren har många raser funnits i min närhet, såsom siberian husky, shiba inu, jämthund, gråhund, bullmastiff, basset artesien normand, cane corso, engelsk bulldog, chihuahua, karabash, tax, pudel, malinois, beuceron, doberman, schäfrar i massor m.fl

• Jag är dessutom registrerad hunduppfödare hos Svenska kennelklubben, SKK. Gornics kennel sedan 1997 så jag firar 25-års jubileum som uppfödare i år! ⭐️

• Hundutställningar tycker jag mycket om, även all sorts hundträning och jag är mycket fascinerad av hundars beteende och språk. Jag är aktiv jägare (björn, älg, vildsvin mm) och tränar givetvis även de flesta sök- och spårgrenar.

• Chica är och jag är ett licensierat besöks- och terapihundteam. Vi har utbildat oss hos svenska pedagoghundsinstitutet (SPI) http://www.pedagoghunden.se i ca 18 månader, SPI har utbildat många hundar som arbetar inom olika yrkeskategotiyrkeskategorier, ex. skola, vård och omsorg mm. Vi kan t.ex. arbeta på sjukhus, vårdinrättningar, hemma hos kunder mm. Jag har fått lära mig att följa vårdplaner tillsammans med kundens team (läkare, sjuksköterska osv). Vi är även vana med palliativ vård, personer med NPF-diagnoser, funktionsnedsatta, personer med psykiatriska diagnoser och personer som upplever ensamhet. Ja, alla som vill ha besök av hund utifrån sina behov – Chica känner av hur du mår och anpassar sig efter dethon är även duktig att få igång personer och pusha då det behövs.

~

Jag är licensierad hundpsykolog/beteendecoach. Detta gör att jag har kunskap att hjälpa hundägare och hundar att komma tillrätta med oönskade beteenden och andra saker som kan uppstå i hundägares och hundars liv tillsammans.

~

I min träning med hundar använder jag bara mjuka metoder, mycket belöningar, positiv förstärkning och glädje. Då jag är en högsensitiv människa så har jag ganska lätt att “läsa av” och “känna av” hundar för att tillgodose deras behov!

Tänkvärt: “Skulle du vilja vara hund hos dig själv?”

Jag med Chica i Spanien

Denna hemsida kommer vara en länk mellan mina andra sidor (instagram, youtube osv) och fungerar som en ren informationskanal till er följare i mitt hundliv och för er som är i behov av hjälp i ert hundägande och som besöks- och terapihundteam eller bara vill ha besök av ett hundteam.

MONIKAS HUNDSERVICE
• +46761171600
• monika@monikashundservice.se
• Västerås och Östersund